Home Sweet Home 12 sept tot 24 okt

 

Twee eigenzinnige interieurs bij Hoefsloot Wonen in Arnhem

 

Vanaf 12 september opent Hoefsloot Wonen met de expositie ‘Home Sweet Home’.

Maar liefst 6 weken zijn er de etalages te bewonderen, ingericht door Minke van Voorthuizen en Nanouk Jutte, beide productontwerpers uit de regio Arnhem. Minke zal haar interieur tonen met het thema ‘Life is a Zoo, interieur van een verzamelaar’. Nanouk toont haar etalage met het thema ‘She loves Black & White & Fish’.

 

Voor dit project zijn diverse ontwerpers en kunstenaars door Minke en Nanouk gevraagd om een bijdrage te leveren in de vorm van eigen ontwerpen die passen binnen dit thema.

 

Het initiatief kwam van Minke en Nanouk; “Interieurs zijn vaak heel afstandelijk, esthetisch verantwoord en volgens de laatste trend. Maar er bestaan ook hele eigenzinnige interieurs, waarbij er iets meer getoond wordt wie de bewoner zou kunnen zijn. De thema’s lichten alvast een tip van de sluier op, maar hoe het er precies uit komt te zien, dat is natuurlijk nog een verrassing.”

 

Henk Bailly van Hoefsloot Wonen stond positief tegenover het voorstel; “We hebben vaak contacten met ontwerpers en we organiseren, met een netwerk van kunstenaars, doorlopend tentoonstellingen bij ons in de winkel. Vóór een product in de winkel komt is er natuurlijk al lang een traject aan vooraf gegaan. Dat is een gedeelte waarvan de consument nu ook iets meer kan zien tijdens deze tentoonstelling”.

 

Dank zij de medewerking van bekende Nederlandse meubelproducenten zijn er speciale uitvoeringen gemaakt van een aantal meubelontwerpen op de markt. Zo heeft Leolux, op verzoek van Minke, een speciale uitvoering uitgebracht van een bank ontwerp van de Arnhemse meubelontwerper Gerard Vollenbrock.

 

De tentoonstelling biedt een unieke mogelijkheid om producten te bewonderen die zijn vervaardigd in kleine oplage, unica’s, prototypes en producten in een speciale uitvoering.

 

Genodigde ontwerpers en kunstenaars zijn;  Ontwerper Bas van Beek, de Française Carine Jannin met meubelontwerpen , Marja Kennis met keramiek, Mickel van Leeuwen met Insideout preparaties en skeletten, Marianna Morello met keramiek, Suzanne Willems met objecten, Jacky Zeegers met objecten, grafisch ontwerper Eric Besaris, fotografe en schoenontwerpster Gerlinde de Geus, kunstenares en ontwerpster Petra Hartman, illustrator Jan Jutte, modeontwerpster Irene Speijker, tassenontwerpster Mariet Spruit, keramiste Hanneke Verhey, Marijke Verrips met interieurobjecten en tasontwerpen van Mariëlle Willems.

 

De tentoonstelling is mede tot stand gebracht door Cultuur Fonds Arnhem. “Home Sweet Home” is onderdeel van het grote evenement “Made in Arnhem, Arnhem Invites”. Over dit  evenement is meer informatie te vinden via de website www.madeinarnhem.nl